• Radno vrijeme
    Pon – pet: 07.00 – 15.00 sati

  • Kontaktirajte nas korisnik041@socskrb.hr

Centar za socijalnu skrb Križevci

Srijeda, 06 Travanj 2022 14:21

Održan sastanak Projektnog tima projekta „Novi početak“

U prostorima Županijske uprave dana 01.04.2022.godine održan je  sastanak projektnog tima projekta Novi početak.

logo projekta novi početak

Na sastanku se razgovaralo o tekućim i nadolazećim aktivnostima u projektu, a predstavnici partnera prezentirali su detalje iz svog područja djelovanja. Razgovaralo se i o tijeku radova na obnovi zgrade buduće sigurne kuće te je utvrđeno da se isti odvijaju prema planu, a trebali bi završiti najkasnije do sredine srpnja. Dogovarani su i detalji oko predstojeće procedure nabave opreme i namještaja za sigurnu kuću, čime bi ona mogla bi biti stavljena u funkciju, a što se očekuje u jesen ove godine.

Također je bilo riječi i o tijeku financiranja, potrebama za budućim preraspodjelama projekta te nadolazećim izvještajima, a zaključak je kako se sve odvija prema planiranoj dinamici.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor Sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

novi pocetak eu1

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJA

Pravo na pristup informacijama je pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji,

odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.