• Radno vrijeme
    Pon – pet: 07.00 – 15.00 sati

  • Kontaktirajte nas korisnik041@socskrb.hr

Centar za socijalnu skrb Križevci

Održana početna konferencija projekta „Novi početak“

Picture1

U srijedu 12.05.2021.godine putem aplikacije Microsoft teamsa održana je početna konferencija projekta Novi početak. Projekt provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa Udrugom”HERA” Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci. Projekt je financijski podržan sredstvima  iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednost projekta od 9.233.880,49 kuna, i  traje do 25. svibnja 2023. godine.

Osnovna svrha projekta je :

  • unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama u Koprivničko-križevačkoj županiji
  • jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji
  • podizanje svijesti javnosti o pravima žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji

Projektom se uspostavlja usluga skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja.

Projekt su predstavili predstavnici Koprivničko-križevačke županije ispred nositelja projekta, predstavnice partnera Udruge “HERA” Križevci i Centra za socijalnu skrb Križevci te predstavnica PORA-e, razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koji tijekom provedbe projekta pružaju stručnu pomoć i podršku.

Na Konferenciji su sudjelovali/e predstavnici/e Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Grada Križevci,  Službe za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa i uprave, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, PU Koprivničko-križevačke, CZSS Koprivnica i Đurđevac, ZZJZ, te predstavnici/e institucija sustava i organizacija civilnoga društva.

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJA

Pravo na pristup informacijama je pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji,

odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.