• Radno vrijeme
    Pon – pet: 07.00 – 15.00 sati

  • Kontaktirajte nas korisnik041@socskrb.hr

Centar za socijalnu skrb Križevci

Završen ciklus grupnog savjetovanja i edukacije za udomitelje u prvoj godini provedbe trogodišnjeg programa „Zajedno za djecu“ u Vrbovcu i Križevcima

Zajedno za djecu logo

Sredinom svibnja 2021. godine održani su posljednji susreti grupnog savjetovanje i edukacije za udomitelje na području Vrbovca i Križevaca u okviru prve godine provedbe programa „Zajedno za djecu“.

Cilj programa je doprinijeti zaštiti prava i dobrobiti djece u udomiteljskoj skrbi kroz kvalitetnu podršku udomiteljskoj i biološkoj obitelji i razvoj integriranog pristupa institucionalnih i izvaninstitucionalnih pružatelja socijalnih usluga. Programom osiguravamo dostupne izvaninstitucionalne usluge savjetovanja i psihosocijalne podrške, a kroz grupni rad s udomiteljima osnažujemo njihove kompetencije za odgovorno udomiteljstvo u najboljem interesu djeteta.

Udomiteljice koje su sudjelovale u grupnom radu vrlo visoko su ocijenile sadržaj rada, stručnost, zalaganje i uvažavanje voditeljica radionica kao i mogućnost njihovog aktivnog sudjelovanja. Sudionice su navele kako im je razgovor bio ugodan i koristan jer su osvojile nova znanja i dobile podršku i smjernice u rješavanju konkretnih problema s kojima se suočavaju. Svidjelo im se što su mogle iznositi vlastita mišljenja i iskustva u sigurnom okruženju te čuti iskustva drugih udomitelja. Sve udomiteljice bi preporučile i drugim udomiteljima sudjelovanje u ovakvom obliku podrške.

Sa susretima grupnog savjetovanja i edukacije udomitelja nastavljamo na jesen. Vjerujemo da ćemo i dalje nastaviti uspješno surađivati, zajedno učiti i razvijati se, kako bismo djeci u udomiteljskoj skrbi  pružili što kvalitetetniju podršku te osigurali uvjete za njihov zdrav psihosocijalni razvoj.

Odvijanje programa omogućeno je kroz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Program provodi Udruženje „Djeca prva“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Križevci te Centrom za socijalnu skrb Vrbovec.

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJA

Pravo na pristup informacijama je pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji,

odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.